Koelen en verwarmen met een airco

Optimaal binnenklimaat met de beste merken airco's.

Met airconditioning realiseert u een optimaal binnenklimaat in iedere gewenste ruimte. Onze moderne airconditioners leveren schone, gezonde en koele lucht. Naast het koelen worden airconditioners ook steeds vaker gebruikt om (duurzaam) te verwarmen. Verwarmen met een airconditioner kan een uitkomst zijn in situaties waarin de CV-installatie niet kan worden uitgebreid of wanneer u slechts één ruimte wilt verwarmen. Door het efficiënte verwarmingsproduct van de airconditioner bespaart u op energie.

Rendement van een airconditioner

Het energieverbruik (rendement) van een warmtepomp wordt uitgedrukt in de SEER- en SCOP-waarde. SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) geeft de seizoensgebonden waarde van de energie-efficiëntie van het product weer en bepaalt zijn energieklasse in koelmodus. SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) geeft het seizoensgebonden rendement weer en bepaalt de energieklasse van de warmtepomp in verwarmingsmodus. Hoe hoger de SCOP- en SEER-waarden, hoe zuiniger het toestel. Dankzij deze labels kunnen de energieprestaties van verschillende toestellen gemakkelijker met elkaar worden vergeleken.

Onze moderne airco-systemen met inverter systeem hebben een zeer hoog energie-rendement.

SEER van ca. 6 t/m ca. 8,5. Voor elke gebruikte kW elektrisch vermogen krijgt u ca. 6 tot 8,5 kW aan koelvermogen retour. De hoogte is afhankelijk van het type unit.

SCOP van ca. 4 tot ruim 5. Voor elke gebruikte kW elektrisch vermogen krijgt u ca. 4 tot 8kW aan koelvermogen retour. De hoogte is afhankelijk van het type unit.

Singlesplit airconditioningsysteem

Een singlesplit airconditioningsysteem bestaat uit een buitenunit en een binnenunit, die door middel van koelleidingen en bekabeling met elkaar verbonden zijn.

Bekijk in onze webshop

Multisplit airconditioningsysteem

Een multisplit airconditioningsysteem bestaat uit een buitenunit en meerdere binnenunits, die per binnenunit door koelleidingen en bekabeling met elkaar verbonden zijn. Een multisplit airconditioningsysteem kan, als alternatief voor meerdere single splitsystemen, vaak worden toegepast als meerdere, gescheiden ruimtes van een airconditioningsysteem dienen te worden voorzien.

Bekijk in onze webshop

Monoblock airconditioningsysteem

Een airco zonder buitenunit, zo wordt het monoblock airconditioningsysteem ook wel genoemd. Een monoblock airconditioning is eenvoudig te installeren en in veel gevallen toepasbaar door het ontbreken van een buitenunit.

Bekijk in onze webshop

Mobiele airco

Een mobiele airco is ideaal om (kleinere) ruimtes te verkoelen en ontvochtigen. De airco voert de warmte lucht in de ruimte af naar buiten via een afvoerslang. Een mobiele airco dient daarom altijd in de buurt van een deur of raam te staan. Daarbij moet het raam/deur goed worden afgesloten zodat er zo min mogelijk warme lucht naar binnen komt.

Bekijk in onze webshop

IJsvorming aan uw airconditioner in de winter?
Uw airco systeem werkt niet of niet voldoende - Wat kunt u als eindgebruiker zelf doen?