Totaaloplossing voor koelen, verwarmen en ventileren

Project OWM - verzekeringsmaatschappij in Aalten

In opdracht van Installatiebedrijf G. Voltman hebben wij onze kennis en advies mogen inzetten bij project OWM - verzekeringsmaatschappij te Aalten. Een prachtig nieuwbouwproject waarbij wij vanaf het adviesgesprek tot het inbedrijfstellen van verschillende installaties betrokken zijn geweest.  


Voor dit project hebben wij de complete luchtbehandeling verzorgd. Een totaaloplossing die ervoor zorgt dat het gehele kantoorgebouw duurzaam koelt, verwarmt en ventileert.

 We hebben 2 warmtepompen Fujitsu AE-10 Alfea Extensa 10 cascade opstelling geleverd. Deze twee warmtepompen draaien door middel van de cascade regeling over het buffervat. Dit zorgt ervoor dat het gehele pand standaard op de ingestelde temperatuur wordt gehouden.  


 Het Mutsubishi Electric multi VRF R2-systeem zorgt ervoor dat de temperatuur onafhankelijk per vertrek regelbaar is. Het koelen of verwarmen is op deze manier per ruimte regelbaar waardoor energie-uitwisseling van verschillende ruimtes voor een zeer hoog rendement zorgt. 


 Voor de ventilatie van het pand is een WTW-unit Salda RIRS 2500 HEL EKO 3.0 met een roterende warmtewisselaar op het dak geplaatst. Deze luchtbehandelingskast zorgt voor een warmteterugwinning van 85,2% volgens de NEN 308 norm. De unit is uitgerust met een 9 kW elektrisch verwarmingsbatterij om de toevoertemperatuur te regelen. De WTW-toevoer is aangesloten op het VRF-systeem.


Staat u voor een soortgelijke uitdaging, laat ons u helpen!

Verduurzaming bij Cafè de Kletskop
Salda WTW-unit in combinatie met warmtepomp geleverd voor de ventilatie, koeling en verwarming in het café.