Verduurzaming bij Cafè de Kletskop

Salda WTW-unit in combinatie met warmtepomp geleverd voor de ventilatie, koeling en verwarming in het café.

Onlangs hebben wij in samenwerking met betrokken lokale ondernemers het project Café de Kletskop afgerond. Met trots geven wij u een kleine inkijk in het proces dat in 2021 van start ging. Naast het geheel verbouwen van het café heeft het bouwbedrijf ook voor de realisatie van 3 nieuwe appartementen gezorgd.

Vorig jaar zomer hebben wij in opdracht van de installateur een Salda WTW-unit in combinatie met warmtepomp geleverd voor de ventilatie, koeling en verwarming in het café. Deze hebben wij compleet inclusief (geïsoleerd) kanaalwerk geïnstalleerd op locatie. De Salda WTW-unit is voorzien van een DX-batterij die ook de daarop aangesloten warmtepomp aanstuurt.

Op het dak van het pand zijn in totaal zijn 43 door ons geleverde zonnepanelen geplaatst met een piekvermogen van 365W per stuk. Net als bij het café is er bij de appartementen gekozen voor het gasloos verwarmen door middel van een warmtepomp. Er zijn twee duo warmtepompen en één single warmtepomp – met een externe warmtepompboiler voor tapwater – geïnstalleerd. Inmiddels zijn de eerste bewoners met plezier in de appartementen getrokken.  

Totaaloplossing voor koelen, verwarmen en ventileren
Project OWM - verzekeringsmaatschappij in Aalten