Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

In 2022 is er € 290 miljoen budget beschikbaar

Bron: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde

Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet, zonnepanelen en voor kleinschalige windturbines. 

Wilt u een woning verduurzamen? Er zijn verschillende manieren om energie te besparen afhankelijk van uw situatie. Voor woningeigenaren is er bijvoorbeeld de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Hiermee vraagt u subsidie aan voor bijvoorbeeld isolatiemaatregelen of een warmtepomp. Voor verhuurders, woningcorporaties en VvE's zijn er andere mogelijkheden. Ontdek hoe u financiering kunt krijgen, waar u aan moet voldoen en waar u meer advies kunt krijgen. 

In 2022 is er € 290 miljoen budget beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluitingen op een warmtenet. Dit budget is op 18 oktober verhoogd (met € 62 miljoen naar € 290 miljoen). Voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen is er in 2022 30 miljoen budget beschikbaar. Jaarlijks komt er een nieuw budget beschikbaar. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030. 

Bekijk op de website van het RVO waar jij voor in aanmerking komt. 


Europees Parlement stemt voor snellere uitfasering F-gassen