Ontdek de verschillende soorten warmtepompen

Hybride of all-electric warmtepompen


Warmtepompen voor iedere gewenste situatie. Kies voor een passende oplossing uit het ruime assortiment warmtepompen bij Koudhè. Met onze ruime kennis en ervaring selecteren wij uitsluitend producten van hoogwaardige kwaliteit. Uiteraard kunt u bij onze F-gassen gecertificeerde monteurs terecht voor technische ondersteuning en het in bedrijf stellen van uw warmtepomp.

Hybride warmtepomp 

Met de hybride warmtepomp zorgt u voor een besparing van uw aardgasverbruik. De hybride warmtepomp is in veel (woon)situaties toepasbaar en zorgt voor een daling van C02-uitstoot voor verwarming en warm water. Om uw woning te verwarmen zal de hybride warmtepomp samenwerken met uw (bestaande) Cv-ketel. De warmtepomp kan de warmte uit zowel binnen-als buitenlucht halen en zal zorgen voor warmte om uw woning te verwarmen. Uw Cv-ketel zal naast het verwarmen van tapwater ook bijspringen bij het verwarmen van de woning in geval van extreem koude dagen. 

All-electric lucht-lucht warmtepomp (helemaal van het gas af)

Een all-electric warmtepomp is een uiterst efficiënt systeem dat energie uit de buitenlucht onttrekt en zorgt voor verwarming van lucht en warm tapwater voor uw woning. De volledig elektrische warmtepomp is een complete vervanger voor uw Cv-ketel. De warmtepomp onttrekt warmte-energie uit de (buiten)lucht en verzorgt hiermee een aangenaam binnenklimaat. In tegenstelling tot een Cv-ketel die een verwarmingstemperatuur hanteert van maximaal 80 graden, werkt een warmtepomp met 45 tot 55 graden verwarmingstemperatuur. De volledig elektrische warmtepomp wordt in veel gevallen gecombineerd met vloer- of wandverwarming of radiatoren die voldoende verwarmen bij een lage watertemperatuur. De laatste jaren groeit de vraag naar all-electric warmtepompen flink. Naast de grote financiële voordelen die het biedt, zorgt de aanschaf van de warmtepomp ook voor het verlagen van de EPC en het verbeteren van uw energielabel. 

Een all-electric lucht-lucht warmtepomp is ook geschikt als hybride opstelling voor woningen die minder geschikt zijn voor laagtemperatuur verwarming.


Kosten energietransitie: Impact op energierekeningen
Bron: FD en Bron: Essent